Schapendoezen, betrouwbaar, intelligent, vrolijk, kortom "Honden om van te houden".

  VERSLAG VAN DE DOEZENDAG 2018  

 

 

 

 
 
In onze kennel zijn 12 Doezen altijd enthousiast en vrolijk aan het spelen, soms hebben we een nestje en alle combinatie's zijn goed doordacht. Al onze honden zijn gPRA getest en allemaal gPRA aa en dus vrij. Aan de oogziekte PRA kunnen onze hondjes dus niet gaan lijden. Uitstekende show resultaten, wij fokten reeds div. kampioenen zoals U kan zien op de pagina's Onze honden, Dekreuen en Shows.
   
     
   
   
         
   
Onze nestjes worden in huis geboren en groeien daar ook op onder ons waakzaam oog en uiteraard van de moeder, onze andere honden nemen zo nu en dan ook eens een kijkje in het nest, als de moeder het goed vindt natuurlijk.

De schapendoes is een echte robbedoes, stapelgek op kinderen en in huis een rustige makker die het toch wel fijn vindt om bij het gezin te horen, dagelijks een lekkere wandeling is natuurlijk helemaal het einde. Regelmatig een goede kam beurt is nodig, hij heeft een beste vacht en natuurlijk vraagt dat onderhoud.

Een consequente hand van opvoeden Is ook niet verkeerd, de does kan zijn slimme grappen ook best eens omgekeerd gebruiken maar als hij weet waar hij aan toe is, een hond die wij toch overal mee naar toe kunnen nemen .

Voor mensen die echt geïnteresseerd in dit ras zijn staan wij altijd klaar om Uw vragen te beantwoorden.
 
                                       
                                     
           
Doezenkalender 2019
 
            De Doezenkalender 2019 is klaar . Klik HIER voor meer informatie over de nieuwe kalender of stuur een mail naar :ininfo@deschapendoes.eu