Zondag 2 September 2018

Op Zondag 2 september 2018 hielden we weer onze jaarlijkse Doezendag.

Alle door ons gefokte hondjes en natuurlijk hun vriendjes waren welkom.
Waarschijnlijk had ik een paar mails gemist, eenmaal op de afgesproken parking kwamen van alle kanten Doezen te voorschijn, prachtig.
Nadat we ons verzekert hadden dat iedereen aanwezig was zijn we op weg naar het Hondenbos gegaan.
Werkelijk een fantastisch stuk bos, helemaal afgezet zodat onze honden vriendjes veilig los kunnen lopen.
Wij maken daar altijd al graag gebruik van en dit jaar was het op vraag van Nicole de uitgelezen plaats voor een Doezendag.
Nicole is de eigenaar van Flikje een zwarte Does en de Husky die dacht dat ze de hele groep schapendoezen moest bewaken.
Een BBq was het plan maar daar werd een stokje voor gestoken, we mochten geen eigen BBQ meenemen  en de voor iedereen beschikbare BBQ's voor iedereen zijn in het weekend altijd bezet; Het werd dus een picknick.Nicole heeft dat allemaal verzorgt, zelf heb k daar niets aan gedaan. Een Hoeratje voor Nicole.
Eenmaal onderweg hadden de honden veel plezier, vooral een ukkie uit ons voorlaatste nest, 4.5 maand jong en altijd de verkeerde kant op.
Hij werd altijd weer opgehaald en suf geknuffeld voor hij weer in de groep werd gedeponeerd.
We hadden 1.5 uur uitgetrokken om te wandelen door het bos en dat is ook prima gelukt.
Soeki een zwart monstertje kwam net als wij een jonge Border Collie tegen en liet gelijk even zien hoeveel snelheid er in een Schapendoes van 7 maanden zit, ik heb er met open mond naar staan kijken.Wat is dat puppy snel.

We hebben nog een binnendoor weggetje genomen een van de leuke dingen van het Hondenbos, de honden vervelen zich niet, er is van alles te zien en te snuffelen., banken eigenlijk voor mensen maar de honden zitten er als eerste op, omgevallen of gezaagde bomen, de honden laten zien hoe behendig ze zijn en springen erover , de kleinste gaan er onderdoor. Niet te geloven hoe zo'n bende honden elkaar steeds weer opzoekt en bij elkaar komt als ze even een andere kant zijn opgegaan. Zelf had ik 2 honden mee, Goran en Makk, Vader en Grootvader van de div. jonge honden die erbij liepen, Goran blijft altijd redelijk bij mij maar Makk gaat naar iedereen die snoepjes heeft, een echte boef.Ook die twee waren redelijk moe toen ze thuis kwamen en ik heb van div.kanten gehoord dat de honden heel rustig waren toen ze eenmaal thuis waren.
Inmiddels was het ook tijd om een hapje te gaan eten dus honden vast en het bos uit op naar een grote picknick tafel die gelukkig nog vrij was.
Nicole ging samen met een paar hulp biedende mannen alles uit de auto's halen  en we hebben gezellig met elkaar gegeten.
Nicole had zoals al gezegd alles prima verzorgt en dus hadden we voldoende te eten en te drinken, lekker warme koffie, voor de kids waren er zakjes snoepjes en voor alle honden had ik  zakjes lekkers om mee naar huis te nemen gemaakt, heb ik toch ook nog iets gedaan.
Dank aan jullie allemaal zonder jullie geen Doezendag en speciaal aan Nicole.
Voor volgend jaar, als er iemand is met een goed en veilig idee voor de honden  misschien hebben we dan een Doezendag op een andere plaats.
Bedankt en Tot Ziens.
Groetjes Tissy, Iman.en Nicole.

 

Naar het fotoalbum