Doezendag 2010

   
De Doezendag 2010 start vanaf Taveerne de Lossing in Lommel. De eerste deelnemers zijn al aanwezig. De eerste Doezen uiteraard ook.
     
En nog een Does. Wie gaat met wie en wie houd wie vast? Nog meer deelnemers met hun Doezen, wordt al een leuke groep.
     
Pa Casar met drie van zijn kids. Nog even wachten tot iedereen aanwezig is maar er is genoeg gesprekstof om de tijd door te komen. Een deel van de Doezenvrienden.
     
En nog een paar... En de groep wordt nog groter. Broer Ebony en Zus Elly.
     
Als hij (Eric) het niet meer weet , weet hij ( Egbert) het en als hij het.... dan weet ik het ook niet meer.
Een deel van de sportievelingen voor de lange wandeling.

Juul, 12 wkn.jong moet eerst nog even tanken... Hij is heel wat van plan.
     
Een paar korte wandelaars. De lange wandelaars zijn ook onderweg... Met de Doezen uiteraard voor de groep uit om het pad te verkennen.
     
Waarom zou ik de goede kant op gaan, ik ben een Schapendoes. Even wachten tot de groep weer bij elkaar is. Mooi moment voor een foto.... Een deel van de Lange Wandelaars.
     
De lange wandelaats hadden ook een heel mooi uitzicht. En weer verder. Een flinke groep wandelaars. I'm a calendar girl.!!
     
Alle hondjes hadden hun halsbandje om dus voor ons geen probleem. Caro had haar pootjes weer thuis gelaten, luie duvel. Beetje info.
     
Onze jongste deelnemers, 12 en 16 wkn. jong, Juul en Joppe. Ze hebben er niet snel genoeg van, Phienne doet ook nog mee, onze oudste van vandaag, 14 jaar. Etoile is ook een waterratje.
     
Eigenlijk is Etoile ook nog een puppy. Joppe en Etoile kennen elkaar nog goed. De heide is al mooi gekleurd.
     
Hoe bedoel je, Genoeg ruimte? De lange wandelaars zijn bijna bij het water... Nog maar een klein stukje lopen en de eerste honden hebben het water al gevonden.
     
We hadden gelukkig goed weer dus deze verkoeling vonden de Doezen geweldig. Een klein deel van de groep en het zijn er toch al genoeg....
Mooi uitzicht.........
     
met een prachtige blauwe lucht !!!! Hier zijn er een paar verdwaald, zou dat goed komen? Ook ideaal om even een slokje water te drinken.
     
En we hadden een Does, Che, die echt ging zwemmen.... De rest vond een paar natte pootjes voldoende.... Helemaal aan de overkant de groep korte wandelaars.
     
En de groep lange wandelaars aan de andere kant. HeerGijs heeft zijn naam verandert, Heet nu Gijs Op den Berg. Een creatieve uitspatting van fotograaf Mike...
     
Even uitblazen in de schaduw. Heerlijk veel zand om in te spelen. Mooi uitgrijpend gangwerk.
     
We hadden ook een gast die prima heeft geholpen om de Doesjes bij elkaar te houden. Even een moment van rust samen met de groep korte wandelaars.
En uiteraard weer even zwemmen.
     
Wie van de 2 kijkt nou het liefste.... Even een knuffel... En het is tijd voor de groepsfoto en dus verzamelen.
     
Even lachen en daar is ie weer, de groepsfoto. Nog even een moment voor een Doezenknuffel. En nog een knuffel...
     
Wil jij met me spelen? Mooi uitzicht. Gewoon Bimbelot.
     
Even uitblazen voor de terugtocht. Een van mijn Fayo kids. van L naar R, Dickens, kleinzoon Bruno en zoon Foppe.
     
En nog een keer. Euhhhhh.... Zijn dat ook Honden??? Oeps...
     
Nog nooit eerder gezien maar wel een verdiende goede beoordeling. We gaan weer verder. Nog even in de zon lopen en dan weer de verkoelende schaduw van het bos.
     
Even wachten tot we weer kompleet zijn. En dan in stevig tempo naar het terras. De kinderen hadden even genoeg bos en Doezen gezien dus even tijd voor het schermpje.
     
Was toch wel een stevige wandeling, even bijkomen... Prima eten en nog steeds heerlijk buiten in het zonnetje. En als Schapendoes is dit dan de manier om een leuke dag af te sluiten, even relaxen.